2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Címke: nato

898 cikk 1/90 oldal

A kicsinek képzelt ország

A kisebbek és közepesek közül a rakoncátlanabbak, mert önállóbb politikát folytatók, időnként kihúzhatják a gyufát, és megkaphatják: számít a méret, hallgass a neved!

Köröző békegalamb

Az afganisztáni katonai helyzet zsákutcában van, a szemben álló felek egyike sem tudja legyőzni a másikat. Az amerikaiak megfelezik a közép-ázsiai államban jelen lévő csapataikat.

Demeter Márta Strasbourghoz fordul

Nem válaszolt pénteki budapesti sajtótájékoztatóján az LMP képviselője arra, hogy továbbra is a NATO parlamenti közgyűlése tagjának tekinti-e magát.

A kémkedés modern formái

Egy Lengyelországban kipattant kémkedési üggyel kapcsolatban az USA és több NATO-ország jelezte gyanúját, hogy Kína a titkosszolgálatokkal való együttműködésre kötelezi elektronikai cégeit.

Kilépne az USA a NATO-ból?

Amerikai illetékesek szerint magánbeszélgetésekben többször is hangoztatta Donald Trump, hogy kivonná országát a NATO szövetségi rendszeréből.

Zsoldosok a Bundeswehrben

2018. december végén a pezsgő- és virslitesztek mellett megjelent egy olyan hír, amelynek üzenetét érdemes az új esztendő elején górcső alá venni.

Demeter Márta szerint őt nem lehet visszahívni

Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának LMP-s alelnöke szerint csupán kommunikációs blöff történt a házelnök részéről, mivel mandátuma visszavonása kapcsán nem hivatkozott pontos paragrafusokra.
898 cikk 1/90 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.