2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: nat

24 cikk 1/3 oldal

A családi életre nevelés jelenjen meg a NAT-ban!

Petíciót indított a családi élet iskolai oktatása érdekében ­Frivaldszky Edit, a CitizenGO magyar ágának elindítója, az Emberi Méltóság Központ igazgatója.

Szajkó beszéd

Ki ne szeretné már látni az elhúzódó oktatási reform eredményeit, ki ne lenne kíváncsi arra, hogy konkrétan mit is tanul majd a gyerek az iskolában?!

Idegen nyelv anyanyelv nélkül

Ma pedig odáig jutottunk, hogy a magyar nyelv, az anyanyelv még eszköznek sem kell. Az idegen nyelvek oktatásának stratégiája csak önmagára kíván alapozni.

Több idő jut a történelem megértésére

Eddig az volt a gyakorlat, hogy leadtunk egy tananyagot, majd jött a következő, most végre megvalósulhat a jelenségalapú oktatás – mondta Nánay Mihály.

A NAT újrakezdésének diszkrét bája

Kezünkben a Nemzeti alaptanterv (NAT) háromszáz oldala. Kollégáim, barátaim véleményét kérdezve, az utolsó percekben is a javítás, újrakezdés lehetőségein jár az eszünk.

NAT-vita a nemzeti minimumról

– Nem szerepel benne egyetlen népdal, irodalmi alkotás, neves író, költő sem, akit ismernie kellene minden diáknak – figyelmeztetett a KDNP Oktatási Szakbizottsága.

Megváltozott Európa identitása 2. rész

A világ gyors ütemben zajló gyökeres változásaira adott válaszok, iránymutatások és változtatási irányok egyes elemei hiányoznak az új Nemzeti alaptantervből.

Ha anyát elvehetném feleségül…

Régóta tudható, hogy szükség lenne az iskolai tananyag csökkentésére. Nemcsak a mennyiséggel van baj, hanem azzal is, hogy az elvárás nem minden esetben igazodik a gyerek életkori sajátosságához.
24 cikk 1/3 oldal