2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: nagykövetség

72 cikk 1/8 oldal

Ecuador nem kíván közvetíteni Assange és a brit hatóságok között

Ecuador nem kíván közvetíteni a WikiLeaks oknyomozó portált alapító, 2012 óta a latin-amerikai állam londoni nagykövetségén tartózkodó Julian Assange és a brit hatóságok között – jelentette ki kedden José Valencia ecuadori külügyminiszter.

Paraguay pálfordulása

Megszűnhetnek a diplomáciai kapcsolatok Paraguay és Izrael között, miután a dél-amerikai állam száznyolcvan fokos fordulatot tett a nagykövetségének lokációját illetően.

Etiópia újranyitotta eritreai nagykövetségét

Etiópia újranyitotta eritreai nagykövetségét csütörtökön Aszmarában, a lépés újabb jele a kapcsolatok javulásának, azt követően, hogy az Afrika szarván elhelyezkedő két ország idén július 9-én békemegállapodást kötött.

Paraguay visszaköltözteti nagykövetségét Tel-Avivba

Luis Alberto Castiglioni paraguayi külügyminiszter szerdán bejelentette, hogy visszaköltöztetik Tel-Avivba a májusban Jeruzsálembe áthelyezett paraguayi nagykövetséget. Az izraeli külügyminisztérium válaszul közölte, hogy Izrael bezárja paraguayi nagykövetségét. Rijád al-Malki palesztin külügyminiszter időközben arról tájékoztatott, hogy a palesztinok „azonnali hatállyal” megnyitnak egy diplomáciai képviseletet Paraguayban.

Rejtélyes zajtámadás Kínában

Az Egyesült Államok először tizenegy, majd újabb nyolc amerikai diplomatát szállított el Kínából az úgynevezett akusztikus támadások miatt.
72 cikk 1/8 oldal