2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: Nagy Imre

35 cikk 1/4 oldal

Gyomorforgató, amit a DK művel

Eddig is sejthető volt, de most már egészen biztos vagyok abban, hogy Gyurcsány Ferenc realitáshoz való minden kapcsolata elveszett.

Nagy Imre másként képzelte

A forradalmat az egyszerű emberek kezdték, a szabadságharcot pedig a fiatalság vívta, a pesti srácok. Ha Nagy Imrén múlik, másképp alakul minden – mondta Pongrátz Gergely.

Újabb 1956-os megtorló ítéletekről döntött a Kúria

Újabb 1956-os bosszúálló bírói ítéletek semmisségét igazolta a Kúria büntető tanácsa. Három ügyben állapították meg, hogy az azokban érintett 25 személy elítélése a megtorlás része volt.

Még mindig Szekeres

Nagy Imrének mennie kell? – teszi fel az álnaiv kérdést a Népszavában (jócskán lemaradva a szoboráthelyezésről szóló, többhetes alaphírről) egy másik Imre, a régen látott/hallott Szekeres Imre.

Újraállítják a nemzeti vértanúk emlékművét

A Jászai Mari térre kerülhet Nagy Imre mártír miniszterelnök Vértanúk terén álló szobra. Helyére a bolsevik terror 1918–1919 közötti áldozatainak emlékművét állítják vissza.

A bűnbak és az átvedlők

Orbán Viktor Nagy Imréék újratemetésén nem csak a kommunizmus és a demokrácia összeegyeztethetetlenségét állapította meg.

Az ötvenhatos vértanúk emléknapja

Június 16. az 56-os vértanúk emléknapja, ekkor az 1956-os miniszterelnök Nagy Imréről és mártírtársairól, a forradalmat követő megtorlás áldozatairól emlékezik meg az ország.

Kádár utolsó beszéde Nagy Imre kivégzésének évfordulóján az Erkelben

Nagy Imre és társai kivégzésének 60. évfordulóján újra látható lesz a Kádár János utolsó beszédéből készült kamaradarab. A Kádár (leg)utolsó beszéde című előadás az ítélet végrehajtásának pontos pillanatában, hajnali 5 óra 9 perckor kezdődik június 16-án az Erkel Színház nagyszínpadán.

Szorítunk Feriért

Elemzők szerint, ha az MSZP közelgő tisztújító kongresszusa után sem lesz béke a szocialista pártban – tiszta sor – jő Láriferi! Visszajő! Nem is volt ez kérdés sosem.
35 cikk 1/4 oldal