2019. február 21., csütörtök, Eleonóra napja

Címke: munkanélküliség

272 cikk 1/28 oldal

A rendszerváltás óta nem dolgoztak ilyen sokan

A munkanélküliség rekordalacsony szintre esett, az utolsó negyedévben 3,6 százalék volt, míg 2018 egészében 3,8 százalék. Elemzők szerint teljes a foglalkoztatottság.

A munkaerőhiány egy pozitív kihívás

Minden közgazdász látja és állítja, hogy a hazai bővülő kereslet (többen dolgoznak és többet is keresnek) ma a gazdasági növekedés egyik motorjává vált.

Félmillióan még munkába állíthatók az országban

Tovább – 3,6 százalékra – mérséklődött a munkanélküliségi ráta tavaly szeptember és november között, amely az uniós országok közül a harmadik legkedvezőbb arány.

KSH: ismét mélységi rekordon a munkanélküliség

A tavaly szeptember-novemberi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 9 ezerrel, 169 ezerre, a munkanélküliségi ráta egy év alatt 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent, ami az előző háromhavi átlagnál is 0,1 százalékponttal alacsonyabb és megegyezik a nyár elején mért eddigi legalacsonyabb értékkel – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Novemberben tovább csökkent az álláskeresők száma

A nyilvántartott álláskeresők aránya a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva 5,3 százalék volt, a munkavállalási korú népességhez mért relatív ráta pedig 3,6 százalék.
272 cikk 1/28 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.