2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: munkaerőpiac

253 cikk 1/26 oldal

Kancellár vezeti majd a szakképző centrumot

A kormány célja, hogy a magyar fiatalok a munkaerőpiacon értékes szaktudással és képesítéssel kerüljenek ki a szakképzésből – mondta a Magyar Időknek Pölöskei Gáborné.

Szakértő: van még némi tartalék a munkaerőpiacon

Van még némi tartalék a munkaerőpiacon, az ipari és a gyártással foglalkozó területeken friss megoldásokkal enyhíthető a munkaerőhiány, ehhez azonban korábbi évekénél lényegesen többet kell tenni a toborzási munka terén – nyilatkozta a Magyar Hírlapnak Juhász Csongor, a Prohumán munkaerő-kölcsönző vezetője.

Sok a felesleges munkahelyi egyeztetés

Életünk során csaknem tíz és fél évet töltünk munkával, azonban az időnk legfeljebb hatvan százalékát használjuk ki hasznosan.

Még bővíthető a munka világa

Magyarország felzárkózásának, illetve felemelkedésének az egyik legfontosabb kulcsa az, hogy hányan dolgoznak az országban, s azok, akik dolgoznak, milyen hatékonysággal végzik azt.

Év végéig leszerződnek a GINOP teljes keretére

A program támogatja a fiatal álláskeresők munkaerőpiaci elhelyezkedését, vállalkozóvá válását, felkészíti a hazai kis és közepes cégeket az ipari digitalizáció kihívásaira.

Változik januártól a szövetkezeti törvény

Cél, hogy a közfoglalkoztatási Start munkaprogramokra épülő szociá­lis szövetkezetek sajátos kategóriája a jogi szabályozásban is önállóságot, elismerést nyerjen.
253 cikk 1/26 oldal