2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: munkaerőhiány

202 cikk 1/21 oldal

Mobilisabbá vált a lakosság

Erősödött az országon belüli vándorlás az elmúlt öt évben, elsősorban az országos átlagnál magasabb munkanélküliségű térségekből a szakemberhiányban érintett dunántúli megyék felé.

Kevés a légiforgalmista

Hiány van Európában és hazánkban is a forgalmi irányítókból, hiá­ba keresnek ugyanolyan jól, mint a pilóták.

Kapkodnak a közmunkásokért

A diplomásokat, valamint a fiatalokat gyakorlatilag már alig érinti a másodlagos munkaerőpiac, a közép-magyarországi régióban pedig egy esztendő alatt megfeleződött a létszám.

Hová tűntek a nővérek?

Aki betegként vagy hozzátartozóként járt mostanság kórházban, láthatta, mennyire kevés a nővér, és vélhetően meg is tapasztalta, milyen következményekkel jár a mindennapokban az utánpótlás hiánya.

Szakértő: a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon

Munkaerőhiány van, a fiatalok jobban kiállnak az érdekeikért a munkaerőpiacon és a fizetés mellett a fejlődési lehetőségek is fontosak a számukra – erről beszélt Paulovics Éva, a Jobsgarden HR-toborzó és tanácsadó cég ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Egyre többen térnek haza dolgozni

A vállalkozások is azt tapasztalják, hogy lassult az elvándorlás. Számos cég csábítja haza a szakképzett dolgozókat, és több esetben sikerrel is járnak – mondta lapunknak Tolnay Tibor.

Mindenütt elkél a munkaerő

Összesen 83 600 üres álláshelyet tartott nyilván a második negyedévben a statisztika, amelyhez közel 62 ezret a versenyszféra adott hozzá.
202 cikk 1/21 oldal