2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: mozi

71 cikk 1/8 oldal

Felújították az 1968-as Egri csillagok című filmet

Újra a mozikban az Egri csillagok! 50 évvel ezelőtt készült a film, most a legmodernebb technikával újították fel az alkotást. Kovács István színművész az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában úgy fogalmazott: olyan élménye volt, mintha egy másik filmet látna.

A Venom és a Csillag születik uralja a mozis bevételi ranglistát Észak-Amerikában

A Venom című thriller és a Lady Gaga főszereplésével készült Csillag születik uralta továbbra is a mozis bevételi ranglistát Észak-Amerikában, előbbi 35,7 millió dollárt, utóbbi 28 millió dollárt forgalmazott október második hétvégéjén. Ryan Gosling új filmje, Az első ember bemutatkozása elmaradt a várakozásoktól.

Holnap moziba, holnapután háborúba mennek a fiúk

Lengyelország területe 1795 és 1918 között az orosz, a porosz és a Habsburg Birodalom között volt felosztva, és ez az állapot csak 1918-ban, az első világháború végén szűnt meg.

Fikció, animáció, kísérlet

Augusztus 28. és szep­tember 2. között tartják meg a közelmúltban az Európai Fesztiválszövetség által díjazott BuSho nemzetközi rövidfilmfesztivált Budapesten és Sopronban.

Lázadó szuperkamaszok

Az ígéretes trailerek és még ígéretesebb előzetes információk ellenére a Sötét elmék című thriller/fantáziafilm olyan, mintha egy televíziós sorozat két, egymás után megnézett epizódja lenne.

Beleszeretni a drogbáróba

Pablo Escobar kezd olyan figurává előlépni a latin alkotók körében, mint amilyen Shakespeare III. Richárdja az európai színészeknek.

Szeptembertől látható Kenyeres Bálint első nagyjátékfilmje a mozikban

Szeptembertől látható a magyar mozikban a Tegnap. Az alkotás a 71. Locarnói Filmfesztivál Cineasti del presente című versenyprogramjában debütál, ezzel 11 év után az első magyar film, amely versenybe száll az Arany Leopárdért – közölték az alkotók az MTI-vel kedden.

Egy jó film rossz folytatása

Három ígérettel indul a film, az egyik az, hogy meghaladja az elég nagy elvárásainkat, a másik kettőt pedig az első jelenetekben, képsorokban kapjuk.

Jó ötletből satnya rémisztgetés

A snapchates face transformation filterekkel eltorzított arcú szereplőgárda története filmnek felesleges, horrornak kettes alá, szezon előtti didaktikus oktatófilmnek viszont csillagos ötös.
71 cikk 1/8 oldal