2018. november 21., szerda, Olivér napja

Címke: mnb

1352 cikk 1/136 oldal

Nem változott az alapkamat és a kamatfolyosó sem

Nem módosított az alapkamat 0,90 százalékos szintjén a monetáris tanács keddi ülésén, és a kamatfolyosó sem változott – közölte a Magyar Nemzeti Bank az MTI-vel.

Lassú a lakásállomány megújulása

A vállalkozások visszafogott termelékenysége, a nagyobb építőipari projektek jobb jövedelmezősége és az üres ingatlanok jelentős száma egyaránt gátja a pozitív irányú elmozdulásnak.

MNB: a gazdasági stabilitást segítik a jegybanki együttműködések

A gazdasági stabilitást segítik a jegybanki együttműködések, ezért is van kiemelt szerepe a nemrég Budapesten megrendezett jegybankelnöki csúcstalálkozónak – mondta Palotai Dániel, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán pénteken.

Vizsgálják a szerződéseket

A piacfelügyelet is kivizsgálja, hogy az utolsó napokban létrejött lakás-takarékpénztári szerződések megkötésekor történtek-e szabálytalanságok.

Dobrev Klára árnyékra vetődött

Az ügyészséget bírálta Dobrev Klára az Altusnál zajló nyomozás miatt, amit valójában a rendőrség folytat. Az eljárás jelenleg felderítési szakban van.

Átadták az MNB kiválósági ösztöndíjakat

Huszonhét magyarországi felsőoktatási intézmény 521 hallgatója vehette át immár harmadik alkalommal a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által a közgazdász hallgatók számára létrehozott Kiválósági Ösztöndíjat csütörtökön Budapesten.

Uniós élmezőnyben a hazai növekedés

A kétkedő szakértőket meglepő növekedési adattal egyúttal nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményt nyújtott az idei harmadik negyedévben a magyar gazdaság.

Csak óvatosan az arannyal!

Hosszú távú nemzet- és gazdaságstratégiai célokat szem előtt tartva az ország aranytartalékának jelentős emeléséről döntött a Magyar Nemzeti Bank.
1352 cikk 1/136 oldal