2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: miniszterelnök

257 cikk 1/26 oldal

Nem élte meg, amit megjósolt: Trianont

Tisza István mindenekelőtt magyar politikus volt, aki a nemzeti érdekek vállalását és keresztülvitelét tartotta fontosnak – mondta Szidiropulosz Archimédesz történész.

Az örmény parlamentnek újfent nem sikerült miniszterelnököt választania

Másodszorra sem sikerült miniszterelnököt választania az örmény parlamentnek csütörtöki rendkívüli ülésén, amelyen senki nem szavazott az egyetlen jelöltként indult Nikol Pasinján ügyvezető miniszterelnökre. Az örmény alkotmány értelmében így előrehozott választások következnek.

Tisza István nagyságát méltatták hétfőn

Gróf Tisza István egykori miniszterelnök halálának századik évfordulója alkalmából rendezett emlékülést a Trianon Kutatóintézet Közhasznú Alapítvány hétfőn Budapesten.

Lemondott az örmény miniszterelnök

Nikol Pasinján azért mondott le, hogy felgyorsítsa az általa szorgalmazott előrehozott választásokhoz vezető folyamatot.

Luxusrepülőn bukott le Juncker helyettese

Soros György igen aktív a balkáni országok némelyikében. A szkopjei USA nagykövetségen és a Soros alapítványokon keresztül több millió dollárnyi amerikai közpénz érkezett Macedóniába.

Megérett az idő itthon is a vasárnapi boltzárra

A boltzár a javaslattevők szerint enyhítené a béremelések ellenére fennálló munkaerőhiányt és azt is üzenné: hazánk a családok értékeit a haszon elé helyezi.

A kormány vendége volt Boross Péter

A kormány az Országházban köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Boross Pétert. Rövid ünnepi köszöntő után díszebédet adtak a tiszteletére.

Taktikai szavazás lett Julie Bishop veszte

Az Ausztráliában szinte hagyománynak számító párton belüli vérfürdő eredményeképp Scott Morrison korábbi kincstárnok lett a miniszterelnök.
257 cikk 1/26 oldal