2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: méz

55 cikk 1/6 oldal

Kínában is keresett a magyar méz

Összefogást sürget a hazai mézágazatban az agrárminiszter. Nagy István szerint a méhészeknek el kell fogadniuk, hogy a termelésben és az értékesítésben is közös erővel tudnak előre lépni.

Kampány indul, hogy több mézet együnk

Magyarország méznagyhatalomnak számít, Európában itt a második legnagyobb a méhsűrűség, ugyanakkor a mézfogyasztásban még nem szerepel az ország az élen.

Nagy István: mézkampány indul

Az agrárminiszter kifejtette: azt szeretnék elérni, hogy az emberek megismerjék a rendszeres mézfogyasztás jótékony hatásait.

Szűkösebb lett az idei méztermés

Bár a minőséggel így sincs probléma, a mennyiség elmarad a megszokottól. Ráadásul az exportpiacokon az árak is alacsonyabbak, ami az ágazati szereplők megélhetését veszélyezteti.

Görcsbe rándulva

Sok méhész jelezte az elmúlt hetekben, hogy a napraforgó virágzásával egy időben a méhek egy része eltűnt a kaptárakból.

A 2Rule és a csótányok

Nem telik el nap, hogy a 2Rule (vagyis a Turul) szóba ne kerülne a balos-libsi sajtóban. Ez afféle pótcselekvés arrafelé, egyszer­smind az egyetlen létező identitásuk megélése.

Bosszankodnak a méhészek

Nem tett jót az elhúzódó tél után jött hirtelen felmelegedés a hazai méztermelésnek. A márciusi hideg miatt a méhcsaládok nem tudtak időben megerősödni.

Közös erővel a méhészetért

Nyolc év alatt a duplájára nőtt a hazai mézfogyasztás, ahogy a termelésben részt vevő méhcsaládok száma is jelentősen bővült.
55 cikk 1/6 oldal