2019. január 20., vasárnap, Fábián, Sebestyén napja

Címke: merkel

490 cikk 1/49 oldal

Két régi barát, közös európai jövő

Magyarország és Lengyelország jelenlegi legfőbb ellenfelei az európai uniós politika és annak legfontosabb képviselői: Jean-Claude Juncker, a távozó Angela Merkel és Emmanuel Macron.

Élet-halál harc Hamburgban

A CDU 1001 delegátusa 2018. december 7-én választott pártelnököt Hamburgban. Az előzmények ismeretesek: mindkét tartományi választást, a bajorországit és a hessenit is elbukták a konzervatív pártok.

Az együttműködést emelték ki a világ vezető politikusai

A nagyhatalmak vezetői idén sem hagyták újévi útravaló nélkül a nemzetközi közösséget: a beszédek az elmúlt év nehézségei helyett inkább a jövőbeli célokra és kihívásokra helyezték a hangsúlyt.

A francia úrifiú, aki nem érti a nagypolitikát

2018-ra meg is lett Macron kétbalkezes intézkedéseinek a hatása, és míg a választások után az elnök támogatottsága 62 százalék volt, ezt sikerült ledolgoznia 20 százalék körülire.

Európa drámaian meggyengült

A visegrádi országokban a lakosság békésen készülődik a karácsonyi ünnepekre. Ha Budapestet nézzük, azt látjuk, hogy országszerte tömegeket vonzanak a szabadtéri karácsonyi vásárok.

Merkel: fel kell készülni a brit kiválási megállapodás elmaradására is

Az Európai Unió (EU) az Egyesült Királyság uniós tagságának rendezett megszüntetésén dolgozik, de fel kell készülni a megállapodás elmaradására is – jelentette ki Angela Merkel német kancellár péntekre virradóra, az uniós tagországok állam- és kormányfőinek brüsszeli csúcstalálkozóján, az értekezlet első munkanapját követően.

Újracsomagolt Merkel-korszak

A CDU 2018. december 7–8-án Hamburgban tartotta 31. pártkongresszusát, amely több szempontból is rendkívülinek számított a kereszténydemokraták történetében.
490 cikk 1/49 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.