2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: mérgezés

79 cikk 1/8 oldal

Mérgezi a Dunát az egykori gázgyár

Az egykori Óbudai Gázgyár területén évtizedekkel ezelőtt elásott gázmassza nem fenyegeti a főváros ivóvízellátását.

Lehet, hogy átverés volt a hétvégi incidens Salisburyben

A BBC által idézett rendőrségi források szerint lehet, hogy átverés volt az a hétvégi incidens, amely a délnyugat-angliai Salisbury városában, az egykori orosz-brit kettős hírszerzőügynök, Szergej Szkripal és lánya, Julija Szkripal ellen tavasszal elkövetett mérgezéses támadás helyszínén történt.

Rendőrség: nincs jele, hogy újabb Novicsok-mérgezés történt volna

A rendőrség hétfő hajnali tájékoztatása szerint semmiféle jel nem utal arra, hogy a délnyugat-angliai Salisbury városának egyik éttermében előző este megbetegedett két ember Novicsok típusú idegméreg-hatóanyagtól lett volna rosszul.

London: Putyin a felelős

A britek szerint Szkripalék megmérgezése nem lehetett engedély nélkül végrehajtott művelet, és szinte biztos, hogy az akciót „az orosz állam valamely magas szintjén” is jóváhagyták.

Folytatódik a per a Kim Dzsong Namot megmérgező nők ellen

Folytatódik a per a Kim Dzsong Un észak-koreai vezető féltestvérét, Kim Dzsong Namot megmérgező két nő ellen Kuala Lumpurban, miután a merénylet ügyében eljáró bíró csütörtökön elfogadta a vádhatóság érveit, miszerint nem gyanútlanul ölték meg az áldozatot.

Pusztuló fák a siófoki parton

A hatalmas fűzfákon és környékükön mérgezésre utaló jelek láthatók, ezért az önkormányzat két, idén elpusztult fa ügyében a rendőrséghez fordult.
79 cikk 1/8 oldal