2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: merényletek

104 cikk 1/11 oldal

Ellepik Párizst a kínai turisták

A 2015-ös iszlamista merényletsorozat utáni hanyatlást követően és a tavaszi szakszervezeti sztrájkok ellenére idén először 90 millió külföldi turista látogathat el Franciaországba, s ezzel rekordot dönthet a világ elsőszámú turisztikai célországa – mondta Christian Mantéi, az Atout France nevű állami francia turisztikai fejlesztési ügynökség vezetője a Le Monde című napilap hétvégi számának.

Merényletekre készülő dzsihadistákat vettek őrizetbe Libanonban

Őrizetbe vették Libanonban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet két tagját, akik merényleteket készültek elkövetni katonai ellenőrzőpontoknál és egy templomnál – közölte pénteken a libanoni rendőrség hírszerző szolgálata, amely a tervezett terrortámadásokat meghiúsította.

Bármikor bármi

Londonban tavasszal megugrott a késelések és az erőszakok száma. A sajtó szerint veszélyesebb a hírhedt gyilkossági rátával rendelkező New Yorknál.

Az elmúlás melankóliája

Bízzunk benne, hogy a műanyag szennyáradat nem gyűri le a hagyományokat, és többen gyújtanak gyertyát, többen imádkoznak, mint ahányan előző nap hőzöngenek a halloweeni partikon.

Hét év börtönre ítélték a franciaországi merényletek egyik fegyverbeszerzőjét

Hét év letöltendő börtönbüntetésre ítélt hétfőn az észak-franciaországi Lille büntetőbírósága egy 54 éves francia állampolgárt bűnszövetkezetben elkövetett fegyverkereskedelemért. Az általa törvénytelenül beszerzett fegyvereket is használták a 2015 januárban Párizsban elkövetett iszlamista merényleteknél.

Állandósuló hadiállapot

A franciaországi rendkívüli állapot állandósulását látják emberi jogi szervezetek abban az új terrorellenes törvényben, amelyet a párizsi nemzetgyűlés kedden nagy többséggel elfogadott.
104 cikk 1/11 oldal