2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: mentés

79 cikk 1/8 oldal

Margit a Gundelben

Évente ezerötszáz-kétezer mentett állatról gondoskodnak a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Időnként párducok, oroszlánok, majmok is bekerülnek az intézmény menhelyére.

Több mint egymillióan kerültek táborokba az árvíz sújtotta dél-Indiában

Az árvíz sújtotta dél-indiai Kerala államban a hatóságok hétfőn fokozták erőfeszítéseiket annak a becsléseik szerint mintegy hatezer embernek a felkutatására és kimentésére, aki a katasztrófa által leginkább érintett térségben rekedt, miközben az áradások áldozatai közül már több mint egymillióan a hatóságok által létrehozott táborokban leltek menedékre.

Katasztrófába torkollott a kenyai orrszarvú-áttelepítési program

Vélhetően sómérgezésben elpusztult Kenyában nyolc keskenyszájú orrszarvú (Diceros bicornis) abból a tizenegyből, amelyet a főváros, Nairobi mellől egy több száz kilométerre lévő, biztonságosnak vélt nemzeti parkba telepítettek át a megmentésük érdekében.

Jól van a csecsemő, aki 9 órát töltött egy törmelékkupac alatt

Kilenc órát töltött egy gally- és törmelékkupac alá temetve az erdőben egy öt hónapos csecsemő az amerikai Montana állam nyugati részén. Megtalálása után a hatóságok a babát kórházba vitték, ahol megállapították, hogy csak kisebb sérüléseket szenvedett.
79 cikk 1/8 oldal