2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: menekültpolitika

36 cikk 1/4 oldal

Kezdetét vette a brüsszeli EU-csúcsértekezlet

Megkezdődött az európai uniós tagországok állam- illetve kormányfőinek kétnapos csúcsértekezlete csütörtök délután Brüsszelben, amelynek középpontjában a közös migrációs és menekültpolitika, illetve a gazdasági és kereskedelmi kérdések állnak.

A humor óriási fegyver

Ember legyen a talpán, aki kiigazodik a magyarországi ellenzék ezzel kapcsolatos kommunikációján - mondja Nacsa Olivér, aki kiáll a konzervatív értékrend és a kormány politikája mellett.

Elkülönített menedékkérők

A Willkommenskultur tegnap volt; az elrettentés és az elkülönítés a szövetségi kormány új programja – kesereg a Menekülttanács nevű német civil szervezet.

Csőd felé tart az uniós menekültpolitika?

A luxemburgi külügyminiszter egy német lapnak adott interjhúban arra figyelmeztetett, hogy teljes kudarc fenyegeti az EU menekültpolitikáját.

Maffiózók

Európa menekültpolitikája ma már csak a szavak szintjén szól a bevándorlási hullám korlátozásáról és a menedékre jogosultak megsegítéséről.

Újabb öngólt rúgtak az Amnesty jogvédői

A jogvédők Forced back to Danger című jelentésükben ezúttal a kitoloncolásra váró afgánokat vették védelmükbe, szerintük ugyanis Brüsszel a halálba küldi az illegális bevándorlókat.
36 cikk 1/4 oldal