2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Mateusz Morawiecki

49 cikk 1/5 oldal

Tovább erősödött a lengyel kormánypárt

Önkormányzati szinten is megerősödött a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) pozíciója: a párt mintegy egymillió új választót nyert.

Sargentini Varsóban

Az Európai Bizottság egyelőre nem kéri az Európai Bíróságtól, hogy alkosson véleményt a lengyel legfelsőbb bírósággal kapcsolatos törvényről, amelyet Brüsszel aggályosnak és jogsértőnek tart.

A lengyel kormány jóváhagyta az új nyugdíjprogram tervezetét

Jóváhagyták a lengyel kormány keddi ülésén a munkáltatói és állami hozzájárulással megvalósítandó önkéntes nyugdíjprogram tervezetét, a feltehetőleg a jövő év közepén életbe lépő rendszer évente 2,8 milliárd eurónak megfelelő plusz eszközt hoz a lengyel tőkepiacra.

Kaczynski: Morawiecki és Netanjahu nyilatkozata bírósági perekre is hatással lehet

Jelentős hatással lehet a Lengyelország jó hírnevéért folytatott perekre az a nyilatkozat, amelyet a lengyel és az izraeli kormányfő a minap fogadott el a holokauszt emlékezetének ápolásáról - jelentette ki egy péntek reggeli rádióinterjúban Jaroslaw Kaczynski, a lengyel kormánypárt elnöke.

Harmadszor is Varsó Orbán első úti célja

A múlt mellett a közös jövő is összeköti a magyar és a lengyel népet. Nemcsak a kipróbált, ezeréves barátság köti össze őket, hanem a közös elgondolás is a jövőről – mondta a magyar miniszterelnök.
49 cikk 1/5 oldal