2018. november 20., kedd, Jolán napja

Címke: Marine Le Pen

148 cikk 1/15 oldal

Dominók

A populizmusnak legalább százféle meghatározása van. Abban a kutatók zömükben egyetértenek, hogy ez a politikai irányzat a nép többségi akaratát karolja fel.

Fotóbakiba futott bele Macron

Nagy felháborodást keltett Franciaországban Emmanuel Macron karibi látogatásának egyik fotója, ahol két helybéli fiatalemberrel ölelkezik, miközben egyikük obszcén kézjelet mutat.

Marine Le Pen az Európai Unió „őrült bevándorláspárti politikája” ellen kampányol

Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke vasárnap elítélte az Európai Unió „őrült bevándorláspárti politikáját”, amelynek szerinte Emmanuel Macron államfő aláveti magát, s üdvözölte, hogy pártja elképzelései szerinte már hatalomra jutottak Magyarországon, Lengyelországon, Ausztriában és Olaszországban.

Marine Le Pen pártja a Salvini-féle irányvonalat kívánja követni

Marine Le Pen, a radikális jobboldali francia Nemzeti Tömörülés (korábbi Nemzeti Front) elnöke csütörtökön bejelentette, hogy a jövő májusi európai parlamenti választásokon ugyanazt a politikai irányvonalat kívánja követi, amelyet szövetségese, Matteo Salvini, az olasz Liga kormánypárt vezetője, belügyminiszter ajánl Európában a „nemzetek demokratikus forradalmának” érdekében.

Nevet változtatott a francia Nemzeti Front

A pártelnök nagy reményt fűz az új olasz kormányhoz, hogy a szomszédos állam támogatni fogja pártja bevándorlás-ellenes politikáját.

Európa kiáll hazánk mellett

Miközben az uniós intézmények folyamatosan ostorozzák hazánk bevándorláspolitikáját, Európa-szerte számos vezető politikus elismeri az Orbán-kormány tevékenységét.
148 cikk 1/15 oldal