2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: Magyar Nemzeti Bank

295 cikk 1/30 oldal

Ismeretterjesztés emlékérme-kibocsátással

A Magyar Unitárius Egyház idén ünnepli 450 éves fennállását ebből az alkalomból bocsátott ki az MNB 10 000 forintos ezüst és 2000 forintos színesfém emlékérmét.

Balatoni András: Nem szabad az uniós forrásokat túlmisztifikálni

A magyar hitelezésben van elég potenciál, hogy az uniós források esetleges csökkenését szükség esetén kompenzálja – jelentette ki Balatoni András, a Magyar Nemzeti Bank Előrejelzési és Elemzési Igazgatóságának vezető elemzője az ECHO TV Napi aktuális című műsorában. A magyar bankrendszer van annyira egészséges, hogy egy dinamikus növekedést finanszírozzon – tette hozzá.

Magyar aranyút

Vajon miért voltunk biztosak benne, amikor bejelentette a Magyar Nemzeti Bank az aranytartalékok tízszeresére emelését, hogy ezt támadások fogják követni liberálbaloldali berkekből?

A háztartások hitelfelvételi adatait közölte a jegybank

Idén szeptemberben a háztartások 37 milliárd forint hitelt vettek fel, és 13 milliárd forintnyi betétet helyeztek el a belföldi pénzintézeteknél, ám az év első kilenc hónapjában a megtakarítások 667 milliárd forintnyi növekedése messze meghaladta a hitelállomány 252 milliárd forintos emelkedését – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb adataiból.
295 cikk 1/30 oldal