2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: macedónia

408 cikk 1/41 oldal

Több ezren tüntetnek Athénban Macedónia új neve miatt

Ezrek gyűltek össze vasárnap reggel a görög fővárosban, Athénban, hogy Macedónia névváltoztatásának tervezett parlamenti ratifikációja ellen tüntessenek – közölte a görög állami televízió.

Meglehet Ciprasz parlamenti többsége

Miután a görög kormány védelmi minisztere a macedón névvita miatt kilépett a szövetségből, holnap este tartják meg az Alexisz Ciprasz által vasárnap kért bizalmi szavazást az új kormányról.

Meghiúsulhat a névvitáról szóló alku

Meghiúsulhat a történelminek nevezett, tavaly kötött megállapodás Macedónia új nevéről, amennyiben az elkövetkezendő hetekben a macedón vagy a görög parlament nemmel szavaz rá.

Magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába

A határok védelmének megerősítésére magyar rendőri kontingens indult Szerbiába és Macedóniába – közölte a rendőrség kedden honlapján. A magyar rendőrök három év alatt mintegy 7000 határsértőt fogtak el a két fogadó ország határrendészeti műveleteiben – emelték ki.

Orbán Viktor: a migránspártiak támadnak

A magyar hatóságok szabályosan jártak el Nikola Gruevszki volt macedón miniszterelnök ügyében; Macedónia Magyarország szövetségese és az is marad.

Versenyt futunk az idővel

Dömötör Csaba szerint a nyugati értékeket nem Magyarország, hanem épp azok árulják el, akik nem hajlandók meghallani az euró­pai emberek biztonság iránti igényét.
408 cikk 1/41 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.