2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: Luxembourg

15 cikk 1/2 oldal

Őszülő Európa

Európában minden 65 évesnél idősebb emberre – százmillió polgárról van szó – mindössze három munkaképes korú jut (húsz éve még öt jutott.

Túl sok juhot akarnak leölni a muszlimok Belgiumban

Nem bírják a belga vágóhidak a muszlim ünnepek miatti nyomást, a vallás ugyanis előírja, hogy a hívők kábítás nélkül leölt állatot fogyasszanak az iszlám áldozati ünnep első napján.

Boris Johnson: London „boldog” kimenetelű Brexit-tárgyalásokra számít

Az Egyesült Királyság uniós kilépéséről kezdődő tárgyalásoknak a jövőbe kell tekintünk, és London „boldog” befejezésre számít – jelentette ki Boris Johnson brit külügyminiszter az unió külügyminisztereinek hétfői ülése előtt újságíróknak nyilatkozva Luxembourgban.

Nem siet az Európai Bíróság a magyar kvótaperrel

Bár nemigen van az unióban fontosabb ügy a migránsok elosztásánál, az unió bírósága mégsem siet a témát alapjaiban meghatározó magyar és szlovák per eldöntésével.

Nem ritka a deficittúllépés az Európai Unióban

Az uniós tagországok 165 esetben sértették meg a három százalékos deficitküszöb-előírást 1999 és 2015 között – mutatott rá közleményben a müncheni ifo gazdaságkutató intézet azzal kapcsolatban, hogy az uniós pénzügyminiszterek brüsszeli tanácskozásukon túlzottdeficit-eljárás keretében szankciók alkalmazását kezdeményezték kedden Portugália és Spanyolország ellen.

Összezár a Nyugat a kvótaperben

Az igazságügyi tárca államtitkára lapunknak úgy fogalmazott: ha Magyarország egyszer elfogadja, hogy területére az unió migránsokat irányítson, az első turnust újabbak és újabbak követik majd.
15 cikk 1/2 oldal