2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Libanon

92 cikk 1/10 oldal

Bántalmazott nőket támogat a Karitász

A karitász a Libanonban jelen lévő mind a hat katolikus felekezet közös segélyszervezeteként összesen 16 egyházmegyében, azaz mindenhol jelen van.

Migránsokat szállító hajó süllyedt el

Elsüllyedt egy szíriai menekülteket szállító hajó szombaton Libanon partvidékén. Három tucatnyi embert kimentett a libanoni parti őrség, de legalább egy gyerek vízbe fulladt – közölték libanoni biztonsági források.

Új, precíziós rakétákra tett szert a Hezbollah

Új, precíziós rakétákra tett szert a Hezbollah, annak ellenére, hogy Izrael mindent megtett ennek megakadályozására – jelentette be televíziós beszédében csütörtökön a libanoni székhelyű síita szervezet vezetője, Haszan Naszrallah sejk.

Merényletekre készülő dzsihadistákat vettek őrizetbe Libanonban

Őrizetbe vették Libanonban az Iszlám Állam dzsihadista szervezet két tagját, akik merényleteket készültek elkövetni katonai ellenőrzőpontoknál és egy templomnál – közölte pénteken a libanoni rendőrség hírszerző szolgálata, amely a tervezett terrortámadásokat meghiúsította.

A Hezbollah és szövetségesei többséget szereztek a libanoni választásokon

A Hezbollah libanoni síita mozgalom és szövetségesei a parlamenti mandátumok több mint felét szerezték meg az előző napi választásokon az előzetes eredmények és felmérések szerint - írta a Reuters hírügynökség helyi politikusokra és hírforrásokra hivatkozva hétfőn.
92 cikk 1/10 oldal