2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: lengyelország

1059 cikk 1/106 oldal

Az ellenzék kilenc, a kormánytöbbség hét vajdaságot irányíthat Lengyelországban

Az októberi lengyel helyhatósági választás nyomán a széles, négy ellenzéki tömörülésből álló koalíció minden valószínűséggel kilenc vajdaságot irányít majd – közölték pénteken. Korábbi információk szerint hét vajdasági közgyűlés a kormánytöbbségé, amely továbbra is vezet a párttámogatottsági ranglétrán.

KDNP: fejet hajtunk a lengyel hősök előtt

Latorcai János, a KDNP országgyűlési képviselője reményét fejezte ki, Magyarország és Lengyelország ugyanúgy számíthat egymásra a következő évszázadokban, mint ahogyan az elmúlt ezer évben is.

A lengyel szuverenitást ünnepelték

A politikai megosztottságon való felülkerekedésre szólította fel honfitársait Andrzej Duda lengyel elnök a vasárnapi ünnepségen.

A lengyel elnök a politikai megosztottságon való felülkerekedést szorgalmazta

A politikai megosztottságon való felülkerekedésre szólította fel honfitársait Andrzej Duda lengyel elnök vasárnap a függetlenség visszaszerzésének centenáriuma alkalmából Varsóban rendezett központi ünnepségen, bejelentve, hogy újjáépítik a nácik által felrobbantott pompás fővárosi palotát.

Duda: a lengyelek hagyományosan szabad emberek

A lengyel államfő reményét fejezte ki, hogy a lengyelek nem hagyják ezt maguktól elvenni, azt követően, hogy az a kommunistáknak sem sikerült.

Politikai vita a lengyel évfordulón

Nem fővárosi, hanem állami rendezvényként tartják meg Varsóban vasárnap, Lengyelország függetlensége visszaállításának 100. évfordulóján az úgynevezett függetlenségi menetet.

ENSZ-paktum: német és szlovák ellenkezés

Az elfogadás folyamatából már kilépett az Egyesült Államok, Ausztrália, Magyarország és Ausztria, és a távozást mérlegeli a többi között Lengyelország.
1059 cikk 1/106 oldal