2019. február 19., kedd, Zsuzsanna napja

Címke: légicsapások

43 cikk 1/5 oldal

Amerikai légicsapás végzett Szomáliában az al-Shabaab két tucat fegyveresével

Amerikai légicsapás végzett az al-Shabaab terrorszervezet huszonnégy tagjával Szomália középső részén – jelentette be közleményben az Egyesült Államok hadseregének afrikai főparancsnoksága (AFRICOM) csütörtökön, hozzátéve, hogy a légi csapásnak nem voltak civil áldozatai.

Amerikai légicsapások végeztek az al-Shabaab több terroristájával

Az al-Shabaab terroristaszervezet tíz tagja vesztette életét az amerikai erők afrikai parancsnoksága (Africom) által Szomália délnyugati részén végrehajtott légicsapás során – áll az Africom által csütörtökön kiadott közleményben.

Légicsapásokat hajtott végre Szíriában az iraki légierő

Légicsapásokat hajtott végre az iraki légierő az Iszlám Állam nevű terrorszervezet feltételezett szíriai állásai ellen, több mint negyven dzsihadista vesztette életét – jelentették iraki katonai források kedden.

Izrael légicsapásokat mért a Gázai övezetre

Az izraeli légierő mintegy negyven rakétát lőtt ki vasárnap este palesztin célpontokra a Gázai övezetben, a légicsapásokban meghalt hat palesztin, köztük a területet uraló Hamász radikális szervezet két katonai parancsnoka – közölték palesztin források.

A szaúdi légicsapások befejezését sürgeti az ENSZ Jemenben

A civilek elleni légicsapások azonnali befejezésére sürgette az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának csütörtökön kiadott jegyzéke a Szaúd-Arábia vezette arab koalíciót, és felszólította Rijádot, hogy indítson vizsgálatot azok ellen, akik felelősek a légicsapások során életüket vesztett gyerekek haláláért.

Az ENSZ-főtitkár önmérsékletre intett a légicsapások után

Önmérsékletre intette "a rendkívül kényes körülmények közepette" az ENSZ tagállamait a világszervezet főtitkára az amerikai vezetésű koalíció által szíriai célpontok ellen végrehajtott légicsapásokat követően, és felszólította őket, hogy ragaszkodjanak a nemzetközi jog tiszteletben tartásához.
43 cikk 1/5 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.