2019. január 16., szerda, Gusztáv napja

Címke: lakásárak

123 cikk 1/13 oldal

Lakásárak: évtizedes csúcs

A fővárosi téglalakások után a panelek is elérték a félmillió forintos négyzetméterárat, és már vidéken is minden harmadik ingatlanért legalább húszmilliót fizettek.

Vidéken nő az építési kedv

Ami a tényleges kínálatot illeti, a hirdetési oldal adatai szerint ja­nuár elején Budapesten mintegy 2250, a vidéki nagyvárosokban pedig több mint nyolcszáz új építésű lakásból lehet válogatni.

Megváltozik a Balaton jól ismert arculata

A korábban lesajnált Szabadi-Sóstón például óriási apartmanegyüttesek épültek, eközben a kivitelezési költségek drágulása miatt az árak jelentősen emelkedtek.

Megállt a lakáspiac markáns növekedése

Úgy tűnik, megállt a lakáspiac forgalmának látványos bővülése, mivel az egyik nagy ingatlanközvetítő hálózat becslése szerint 2017-hez viszonyítva tavaly lényegében stagnált a piac.

Kiköltözési hullám a fővárosból?

Noha érezhetően egyre többen költöznek ki a fővárosból az agglomerációba, a vidékről Budapestre költözők miatt korántsem kell a város „kiürülésétől” tartani.

Budapesten is lehet még hatmillióért lakást venni

Egyre inkább közelíti a panellakások ára a téglaépítésűekét. Egy elemzésből kiderül, hogy vidéken egyes helyeken a két lakástípus négyzetméterárai már csaknem megegyeznek.

Ingatlanpiaci rekordok

A lakáspiac 2018-ban is erős tempót diktált, a kereslet nem lanyhult, az árak is feljebb kúsztak, nem véletlen, hogy számos kiemelkedő esetre van példa.
123 cikk 1/13 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.