2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund napja

Címke: kutatás

414 cikk 1/42 oldal

Antiszemitizmus: rosszabb a helyzet

Az európaiak nagyjából harmada úgy látja, hogy erősödött hazájában az antiszemitizmus az elmúlt években. A zsidó lakosság körében ez az arány jóval magasabb.

A magyarok egyre többet költenek videojátékokra

Magyarországon a felnőtt lakosság 60 százaléka videojátékozik, és folyamatosan nő az erre fordított összeg is, évente nagyjából 41 milliárd forintos forgalmat generál a videojátékozás az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. legfrissebb, reprezentatív kutatása szerint.

Csak modern gyógyszerben bízunk

Az új fejlesztésű, innovatív gyógyszerek ugyanis hatásosabbak a korábbi készítményeknél, korábban nem kezelhető betegségekre is használhatók.

Zenepedagógia kutatás indul az Észak-Alföld régióban

Zenepedagógiai kutatást indít az Észak-Alföld régió általános iskoláiban a Debreceni Egyetem (DE) kutatócsoportja a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) támogatásával – jelentették be egy csütörtöki debreceni sajtótájékoztatón.

Bomba üzlet a publikálás

Többek szerint az utóbbi évtizedek legnagyobb csapása a magyar tudományosságra, hogy az egész ország területén elérhetetlen a Scopus, a ScienceDirect és a SciVal adatbázis.

Nem létezik egyetlen optimális étrend

Egy új kutatás a mai vadászó-gyűjtögető közösségek étkezését vizsgálta, akik teljesen eltérő táplálékaik ellenére kitűnő emésztésnek örvendtek. Egyes csoportok étrendje legnagyobbrészt szénhidrátokból állt, míg másokéban jellemzően a hús dominált, de közös vonásuk a rendszeres napi testmozgás.

Minden harmadik ENSZ-alkalmazott élt át szexuális zaklatást munka közben

Minden harmadik ENSZ-alkalmazott tapasztalt szexuális zaklatást munkája során a közelmúltban – derül ki egy friss kutatásból, melyet a Deloitte tanácsadó cég készített el az ENSZ megrendelésére a nemzetközi szervezet munkatársainak körében 2018 novemberében.
414 cikk 1/42 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.