2018. november 13., kedd, Szilvia napja

Címke: Kurz

39 cikk 1/4 oldal

Migrációs félelmek két földrészen is

Az Egyesült Államok és Magyarország után Ausztria is hátat fordít az ENSZ migrációs csomagjának – erről döntött az osztrák kormány, noha Bécs a világszervezet egyik európai székhelye is.

Kurz: az EU-csúcs Brexit-ügyi tanácskozásának rövidsége jelzi a 27-ek egységét

A brüsszeli EU-csúcson a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről folyatott tanácskozás rövidsége jelzi az unióban maradó 27 tagország egységét – jelentette ki Sebastian Kurz osztrák kancellár szerdán Brüsszelben, az uniós tagországok háromnapos csúcstalálkozóját megnyitó munkavacsorát követően.

Európa megszűnt létezni

A Sargentini-jelentés csalással, manipuláció­val lebonyolított megszavazása után nem érdemes újra elvesznünk a részletekben, inkább a „Mi lesz?” kérdésével kell foglalkoznunk.

Sebastian Kurz a lehetetlennel próbálkozik Salzburgban

A teljes képhez hozzátartozik, hogy számos tagállam nemcsak a védelmi kompetenciáit félti Brüsszeltől, hanem annak a lehetőségét is, hogy maguk utasíthassák ki a menedékkérőket.

Kurz: Salzburgban elő kell készíteni az új Frontex-határozatot

Még az év végéig tartó osztrák uniós elnökség idején tető alá kell hozni az Európai Unió külső határainak védelméről szóló megállapodást Sebastian Kurz kancellár szerint. A salzburgi informális uniós csúcs hivatalos megnyitója előtt az osztrák kancellár szerda este hangsúlyozta, hogy a csúcsértekezleten elő kell készíteni az erre vonatkozó új Frontex-mandátumot

Régi és új árulók

Így épül a kevert társadalom, így hízik a baloldal és a liberálisok eljövendő szavazóbázisa. Persze, amint a muszlim migránsok elérik a megfelelő létszámot, azonnal saját pártot alapítanak.

Bajtársakat keres May

A brit miniszterelnök az ausztriai Salzburgban igyekezett dűlőre jutni a brexittárgyalásokat illetően Sebastian Kurz osztrák kancellár és Andrej Babis cseh kormányfő társaságában.
39 cikk 1/4 oldal