2018. december 11., kedd, Árpád napja

Címke: kurdok

293 cikk 1/30 oldal

Életfogytiglant kapott három ankarai terrorista

A 2016-os merénylet során, melyet egy kurd terrorszervezet vállalt magára, 36 ember veszítette életét. Összesen ötvenöt vádlott állt a bíróság előtt.

Két embert ölt meg kurd szakadárok aknája Délkelet-Törökországban

A török biztonsági erők két tagja meghalt, négy tagja pedig megsebesült, miután szerda reggel felrobbant egy földbe rejtett robbanószerkezet a főként kurdok lakta délkelet-törökországi Sirnak tartományban – jelentette az Ihlas török hírügynökség.

Ankara számít Oroszország támogatására a szíriai kurd szervezetek elleni harcában

Törökország számít Oroszország támogatására az Ankara által terrorszervezetnek minősített Demokratikus Egység Pártja (PYD) észak-szíriai kurd politikai tömörülés, valamint az Egyesült Államok támogatását élvező Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű, kurdok dominálta ernyőszervezet elleni harcában – közölte Recep Tayyip Erdogan török elnök a Kommerszant orosz lapban vasárnap este megjelent írásában.

A kurdok szerint békés rendezésről egyeztek meg Damaszkusszal

A kurd vezetésű Szíriai Demokratikus Tanács (SDC) szombati közlése szerint sikerült megegyezniük a damaszkuszi vezetéssel, hogy bizottságokat állítanak fel a harcok leállítását célzó tárgyalások lebonyolítására.

Több mint 40 kurd harcost „semlegesített” a török hadsereg

A török hadsereg pénteki közleménye szerint a Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 43 feltételezett tagját semlegesítette az elmúlt hétben folytatott műveletei során Törökország délkeleti és Irak északi részén. A fegyveres erők akcióiban egy török katona meghalt, kettő megsebesült.

Számos kurd felkelőt ártalmatlanítottak a török biztonsági erők

A Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) 18 felkelőjét ártalmatlanította eddig Dél- és Délkelet-Törökországban a rendőrség és a csendőrség egy szerdán indított közös műveletben – közölte az Anadolu állami hírügynökség a belügyminisztériumra hivatkozva.
293 cikk 1/30 oldal