2019. január 21., hétfő, Ágnes napja

Címke: Központi Statisztikai Hivatal

192 cikk 1/20 oldal

Kiegyenlítődnek a bérkülönbségek

Országszerte tíz százalék fölött nőttek a keresetek tavaly az első három negyedévben 2017 azonos időszakához képest – derül ki a Központi Statisztikai Hivatal megyékre vonatkozó átlagkereseti adataiból.

KSH: négy százalékkal nőtt az ipari termelés tavaly novemberben

Tavaly novemberben 4,0 százalékkal nőtt az ipari termelés az egy évvel korábbihoz képest, a munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés 3,5 százalékkal emelkedett – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

KSH: tovább lassult az ipari termelői árak emelkedése tavaly novemberben

Tavaly novemberben az ipari termelői árak összességében 5,1 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat. Az emelkedés üteme a júliusi 8,4 százalékról negyedik hónapja folyamatosan csökkent – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Félmillióan még munkába állíthatók az országban

Tovább – 3,6 százalékra – mérséklődött a munkanélküliségi ráta tavaly szeptember és november között, amely az uniós országok közül a harmadik legkedvezőbb arány.

Varga Mihály: rendkívül kedvező a keresetek alakulása

A pénzügyminiszter rámutatott arra, hogy a gazdasági növekedéssel párhuzamos bérnövekedést támogatja a 2016-ban megkötött hatéves bérmegállapodás, valamint a munkaerő-piaci helyzet átalakulása.

KSH: októberben 6,4 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

Októberben 6,4, naptárhatástól megtisztítva 5,5 százalékkal haladta meg a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbit – közölte kedden második becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az adat 0,2 százalékponttal alacsonyabb az első becslésben közöltnél.
192 cikk 1/20 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.