2019. február 17., vasárnap, Donát napja

Címke: könyvrecenzió

148 cikk 1/15 oldal

Halálos pontosságú látleletek az emberről

A kötetben eddig ismeretlen, vagyis inkább kötetben meg nem jelent tárcákat olvashatunk, visszaemlékezéseket és különböző lapok „körkérdéseire” adott válaszokat olvashatunk.

Rettenetes az élet és az ember

A könyv a magyar selyemfiú, művésznevén Gontran Alfréd/Fred Gontran életének egy évét követi végig, mégpedig az 1939-es esztendőt – a cselekmény 1939. szeptember 1-jén ér véget.

A zenés színpad mostohagyermeke

A múlt év végén megjelent kötetben Winkler Gábor bevallása szerint az összefüggések feltárására és arra törekedett, hogy a magyar operettet a műfaj egészének tükrében láttassa.

Kalandozások egy dínóparadicsomban

A ránézésre kissé szokatlan és nem túl sikerültnek tűnő főcím (Zabaszauruszok) alatt 2017-ben jelent meg az első kötet, Utazás Dínomdánomba és 2018-ban a szerves folytatása Sárkánytörvény címmel.

Találkozás, elképesztő bonyodalmakkal

José Saramago portugál regényíró húsz éve kapott irodalmi Nobel-díjat, az Európa Könyvkiadó most újra megjelentette Az embermás című kötetet.

Az élet mocska odalenn

A regényben megjelenik a ­McCarthy stílusát jelző összes fordulat, közülük is talán a legjellemzőbb, miszerint a mesélés közben olyan hirtelen ránt le az irodalom mélyére, hogy kapkodni kell levegő után.

Apa és fiú kézen fogva a költészetben

Turbók Attila összegyűjtötte fiatalon elhunyt édesapja, Turbók Gyula (1919–1946) verseit. Költő a fiú is, nem véletlenül. A közös kötet negyede a fiú apaversei.

Egy zsémbes macskakirály vágyai

Bár Erwin Moser esetében – sajnos – lezárult életműről beszélünk, a Manó Könyvek Kiadó átgondolt adagolásának köszönhetően még mindig meg tud lepni egy-egy újabb-régi kötet.

Szellemi konfrontációra késztető írások

A felmerülő kérdéseken elgondolkodva, kívánjuk, hogy a fiatalos lendületét megőrző Dávid Gyula a jövőben is minél gyakrabban késztessen bennünket szellemi konfrontációra.
148 cikk 1/15 oldal
Vissza az oldal tetejére

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.