2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: könyv

198 cikk 1/20 oldal

Rendeltetés és késztetés

Lezsák Sándorról a nemzeti irodalmi és történelmi hagyomány, valamint a magyar kultúra értékei mellett elkötelezett értelmiségi képe rajzolódik ki.

Morvai: Érvénytelen a „Merjünk kicsik lenni!”

A Fidesz–KDNP vezette nemzeti kormány több intézkedését is méltatta Morvai Krisztina, a Jobbik korábbi uniós képviselője, aki a Tíz év az Európai Parlamentben című könyvének bemutatóján.

Könyv jelenik meg a Kerekes Band történetéről

A Kerekes Band elmúlt évtizedeit bemutató könyv jelenik meg Kábé23 címmel, amelyet a november 30-i koncert előtt ismerhet meg a közönség a budapesti Akvárium Klubban.

Ha a tárgyaló nemet mond

A világhírű kutató, Boyé Lafayette De Mente hiánypótlásra vállalkozott Kínai észjárás című ­kötetével. A közel kilencvenéves amerikai szakértő ezúttal is igazi csemegét kínál.

Falak között

Marlen Haushofer regénye 55 év késéssel jelent meg magyarul. Miért for­díttatnak és adnak ki egyes szerzőket és műveket, másokat, néha sokkal sikeresebbeket pedig miért nem?

Szentek, szörnyek

Vásáry Tamás zongoraművész és karmester könyve nem zenetudományi értekezés, hanem izgalmas olvasmány tele érdekességgel, művek ajánlatával.

Az állat is ember

Sajdik Ferenc legújabb karikatúraalbumát lehetetlen egyszerre végignézni, hamar betelik vele az olvasó: a részleteiben is rendkívül gazdag grafika és a mély humor együtt nagyon tömény.

Könyv jelent meg a kortárs képzőművészetről

Vajon miért a – sokszor nehezen befogadható – kortárs festmények vezetik a nemzetközi eladási listákat? – teszi fel a kérdést Martos Gábor művészeti szakíró Ilyet én is tudok – Sokmilliós művek kalapács alatt című kötete, amelyet pénteken mutattak be az Art Market Budapest kortárs művészeti vásáron.
198 cikk 1/20 oldal