2019. január 23., szerda, Zelma, Rajmund napja

Címke: konfliktus

526 cikk 1/53 oldal

Aftonbladet: a svéd pártok megegyeztek a belpolitikai válság rendezéséről

A svéd Liberálisok és a Centrum Párt megegyezett a Stefan Löfven vezette szociáldemokrata-zöld koalícióval, hogy támogatja a piros-zöld szövetséget a következő parlamenti szavazáskor a kormányalakítás érdekében – írta az Aftonbladet című svéd baloldali napilap névtelenül nyilatkozó forrásokra hivatkozva pénteken.

Álom maradhat az afganisztáni háború vége

Az afganisztáni háborút lezáró békemegállapodás csak álom marad, ha a tálibok nem ülnek tárgyalóasztalhoz a kabuli kormánnyal – jelentette ki Abdulla Abdulla afgán kormányfő szerdán, egy nappal az után, hogy a szélsőséges mozgalom lemondta az amerikai tisztségviselőkkel folyó katari tárgyalások erre a hétre kiírt negyedik fordulóját.

Az USA védelmébe venné a kurd harcosokat

A kurd alakulatok az USA szövetségesei voltak a szíriai háborúban, ahogy Törökország szintén Washington oldalán harcol, miközben Ankara folyamatos háborúban áll a kurdokkal.

Ukrán válság: két idős ember haláláról számoltak be a hatóságok

Az oroszbarát fegyveresek szándékosan lassítják a polgári személyek átkelését a Donyec-medencei frontvonal mentén lévő útellenőrző pontokon az ukrán ellenőrzésű oldal felé, aminek következtében két idős ember, egy 65 éves férfi és egy 79 éves nő életét vesztette szombaton – jelentette vasárnap az ukrán Egyesített Erők Műveletének parancsnokságának sajtószolgálata.

John Bolton: a kurdokat meg kell védeni

Az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója egy új feltételhez kötötte az amerikai kivonulást Szíriából: vasárnap Jeruzsálemben kijelentette, Törökországnak garanciát kell adnia, hogy megvédi az Egyesült Államok kurd szövetségeseit.

A kárpátaljai magyarság a helyzet túsza

Tavaly az ukrán fél titkosszolgálati módszerekkel rögzített beregszászi konzulátusi felvétele nyomán kölcsönös konzuli kiutasítással tetőzött az ukrán-magyar konfliktus.

Skót rendőrök sorakoznak az északír határhoz

Az Észak-Írország és Írország között húzódó határvonal kérdése még lezáratlan, de a jelenlegi forgatókönyvek alapján valóban úgy tűnik, hogy a britek joggal számíthatnak majd zavargásokra.
526 cikk 1/53 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.