2018. november 18., vasárnap, Jenő napja

Címke: koalíció

133 cikk 1/14 oldal

A CDU gyors kormányalakításra törekszik Hessenben

A CDU, amely ugyan jelentősen veszített korábbi támogatottságából, de 27 százalékkal így is az élen végzett, már az elkövetkező napokban meg akarja kezdeni a tárgyalások irányvonalának kidolgozását.

Angela Merkelre is árnyékot vetnek a bajor eredmények

Angela Merkel kedden a bizalomvesztéssel magyarázta a keresztényszocialisták gyenge választási eredményét, miközben politikai elemzők szerint folytatódik a német kancellár hatalmának lassú eróziója.

Új politikai időszámítás Németországban

A második világháború óta szinte megszakítás nélkül irányító jobboldali alakulat elveszítette abszolút többségét a tartományi parlamentben, s öt év után újra koalícióra kényszerül.

Koalíciós szakítópróba

A német nagykoalíciós pártok vezetői döntöttek, hogy az alkotmányvédelmi hivatal elnökének távoznia kell posztjáról, és át kell ülnie a szövetségi belügyminisztérium államtitkári székébe.

Kitartanak az olaszok a koalíció mellett

Egyelőre nem látni, megváltoztatja-e az eddig 43 halálos áldozatot követelő múlt heti genovai hídomlás, illetve az annak nyomán kezdődött felelősségkeresés az olasz politikai dinamikát.

Baloldali kormánya lehet Szlovéniának

Ötpárti baloldali koalíció megalakulására van a legnagyobb esély Szlovéniában, miután a júniusi választásokon győztes bevándorlásellenes jobboldal nem tudott kormányt alakítani.

Egy hetet kapott Janez Jansa a koalíciós tárgyalásokra

Egy hetet kapott Borut Pahor államfőtől a június 3-ai szlovéniai választásokon relatív többséget szerzett Janez Jansa volt miniszterelnök, az ellenzéki jobboldali Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnöke, hogy tárgyalásokat folytasson egy lehetséges koalícióról, és eldöntse, elfogadja-e a kormányalakítási megbízást – közölte a szlovén sajtó csütörtökön.
133 cikk 1/14 oldal