2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Klebelsberg Központ

55 cikk 1/6 oldal

Fontos az együttműködés az oktatás szereplői között

Az elmúlt évek oktatáspolitikai változásai mára konszolidált viszonyt hoztak létre, de a terület nem problémamentes, a vezetőknek észlelniük kell a gondokat és jó megoldásokat kell találniuk.

Digitális korszakváltás informatikai fejlesztéssel

Összesen 26 milliárd forintot fordítanak most és a következő tanévben európai uniós és költségvetési forrásokból arra, hogy széles sávú internet legyen az iskolákban.

Mintegy százezer informatikai eszközt kapnak iskolák

A következő tanévben olyan digitális fejlesztések valósulnak meg, amelyek az oktatás minőségének javításához nagyban hozzájárulnak majd – jelentette ki a helyettes államtitkár.

Kevesebb óraszám is kellő tudást adhat a tanulóknak

A Klebelsberg Központ elnöke szerint a jó iskola az, ahova szívesen mennek be a gyerekek, szívesen tanulnak, élvezik az oktatást, amiben részük van, ez ma az élménypedagógiával valósul meg.

Megvan a Klebelsberg Központ új elnöke

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere Hajnal Gabriellát nevezte ki az oktatási központ vezetőjévé, aki augusztus 6-án foglalja el hivatalát.

Fejlesztés a KRÉTA mellett

A mostani fejlesztéssel a KRÉTA egy jelentős szolgáltatáscsomaggal bővül, amelynek célja az elektronikus ügyintézési módok oktatási intézményekbe történő bevezetése.

Solti Péter: A rám bízott feladatokat elvégeztem

A Klebelsberg Központ elnöke. Kitért arra is, hogy június 30-án lejár a megbízatása, miután teljesítette a feladatát, azaz működőképessé tette az új állami intézményfenntartói rendszert.
55 cikk 1/6 oldal