2018. november 22., csütörtök, Cecília napja

Címke: kivándorlás

30 cikk 1/3 oldal

Vissza lehet jönni

Szinte nem telik el úgy egy hét, hogy az MSZP vagy valamelyik hasonlóan viharvert ellenzéki csoportosulás ne jajveszékelne amiatt, hogy kivándorlási válság van Magyarországon.

Könnyen válsággá fajulhat a venezuelaiak kivándorlása

A Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) pénteken figyelmeztette a nemzetközi közösséget: könnyen válsággá fajulhat a venezuelaiak jelentős mértékű kivándorlása a szomszédos dél-amerikai és az olyan országokba, mint az Egyesült Államok, Kanada és Spanyolország. Hivatalos források szerint 2018-ban a Spanyolországban benyújtott menedékkérelmek 40 százaléka venezuelai kérelem volt.

Már nincsen arca

A 49 éves Lungu az egyik legsikeresebb és legtöbb idegen nyelvre fordított kortárs román író. Egyetemi előadóként, szerkesztőként, két éve pedig szenátorként is dolgozik.

Álproblémát feszeget az MSZP

Bár a nemzetközi és hazai felmérések szerint is csökkent a kivándorlás hazánkból az elmúlt években, az MSZP válságstáb és önálló államtitkárság felállítását követeli a kormánytól az ügyben.

Jelentősen csökkent az elvándorlás

Ma már jóval kevesebben akarnak Magyarországról elvándorolni azért, hogy külföldön dolgozzanak, mint négy évvel ezelőtt – derül ki egy nemzetközi felméréséből.

Román hazahívó üzenet

Napjaink Romániája jobbára csak a melldöngető nacionalizmussal dicsekedhet, a városokat trikolórba öltöztető zászlóerdőkkel.

Kolbász és kerítés

A mai fiatalság munka után kiugrik Bob Dylan-koncertre Bécsbe, és a zsebében csak egy napszemüveg, egy jogosítvány, egy bankkártya és egy telefon.
30 cikk 1/3 oldal