2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: kiva

23 cikk 1/3 oldal

Alacsony adókkal segítik a kisvállalkozásokat

Valósággal megrohanták a kisvállalkozások az adóhivatalt: az elmúlt másfél évben 110 ezer kisebb gazdasági szereplő csatlakozott a katához és több mint húszezer közepes cég a kivához.

Nagy segítség a kisvállalkozóknak

Havonta 50-60 ezer forintot is megspórolhatnak a legkisebb cégek a 2013 óta bevezetett kedvezményes lehetőségek révén.

Levelet kapnak a kivások a NAV-tól

Az év végéig több mint 6 ezer kisvállalati adót (kiva) fizető vállalkozás kap levélben tájékoztatást a 2017-es elszámoló bevallásban érvényesíthető egyszeri kedvezményről, a számítás levezetéséről – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) az MTI-vel.

Sokan járhatnak jól, ha jövőre kivára váltanak

Tegnap több mint hetvenezer vállalkozás kapott személyes tájékoztatást a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV), amelyek a becsült számítások alapján a kisvállalati adó (kiva) választásával legalább tízszázaléknyi közterhet spórolnának jövőre – közölte tegnap a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

Adókalkulátort indított az NGM a vállalkozások számára

Az áttérésre jogosult, foglalkoztatottal rendelkező cégek több mint 80 százaléka jobban járhat, ha átáll a kisvállalati adóra (kiva), a próbaszámításokhoz ezért a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adókalkulátort indított.

Megrohanták az adóhivatalt a kisvállalkozások

Az elmúlt körülbelül fél évben majdnem ötvenezer vállalkozás választotta a – fő szabály szerint – havi ötvenezer forint befizetésével járó egyszerű adózási lehetőséget.
23 cikk 1/3 oldal