2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: kiállítás

674 cikk 1/68 oldal

A sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási tárgyaival bővült a Murder – A gyilkos tárlat

Különleges tartalommal bővült az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait bemutató kiállítás Budapesten, a tárlat egy hónapra befogadja a sátoraljaújhelyi börtönmúzeum kiállítási tárgyait, hetente egyszer pedig tematikus előadásokkal mutatja be a hazai büntetés-végrehajtás rendszerét, valamint az életfogytiglanra ítélt fogvatartottak mindennapjait – hangzott el az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.

Hamvas Béla-napot tart a Műcsarnok

A Rejtett történetek című kiállításhoz kapcsolódva egész napos eseménysorozattal idézi meg Hamvas Béla szellemi örökségét szombaton a Műcsarnok.

Hagyomány és jelentés

Poklade – a mohácsi busójárás megújuló hagyománya címet viseli a húshagyókeddig látogatható tárlat, amely valóban méltó a tradícióhoz, és igyekszik annak minden aspektusát láttatni.

Szerdától bővült a leghíresebb gyilkosságokat dokumentáló Murder kiállítás

Szerdától bővült a Murder – A gyilkos tárlat című, az elmúlt évszázadok leghíresebb gyilkosságait dokumentáló kiállítás: egy hónapon keresztül bemutatják azt is, mi történt a bűnözőkkel az elfogásuk után – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) az MTI-vel.

Az életben maradt vértanú

Hős vagy gazember? A magyar történelem egyik legvitatottabb alakjáról, Görgei Artúrról (1818–1916) már anakronisztikus feltenni ezt a kérdést.

A láthatatlan szemű festő

A budai Vízivárosi Galéria apró, de épp ezért intim, elmélyülésre kiváló tereibe a Kecskeméti Katona József Múzeum többezres Tóth Menyhért-gyűjteményéből válogattak.

Balázs János festményei a Műcsarnokban

Az életében naiv művészként kezelt, majd az utóbbi években ismét felfedezett Balázs János festményeiből nyílt kiállítás pénteken a Műcsarnok kamaratermében.
674 cikk 1/68 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.