2018. november 20., kedd, Jolán napja

Címke: kezelés

33 cikk 1/4 oldal

Nem elég a tüneti kezelés

El kell dönteni, hogy fontosabb-e, hogy mindenütt legyen szakrendelő, ne adj’ isten, kórház, vagy az, hogy orvos és nővér is legyen benne.

Spanyolország több európai forrásra számíthat a migráció kezeléséhez

Spanyolország több európai forrásra számíthat a migráció kezeléséhez – jelentette be a spanyol parlamentben Pedro Sánchez miniszterelnök szerdán Madridban, hivatkozva a német kancellárral és a francia elnökkel az elmúlt napokban folytatott megbeszéléseire.

A kacsacsőrű emlős egy hormonja segítheti a cukorbetegség kezelését

Az Ausztráliában honos kacsacsőrű emlős egy hormonja segítheti a 2-es típusú cukorbetegség kezelését – állítja egy német professzor, aki azért helyezte át székhelyét évekkel ezelőtt az ausztráliai Adelaide-i Egyetemre, hogy alaposabban tanulmányozhassa a részleges vízi életmódot folytató, különös megjelenésű tojásrakó emlőst.

Újraélesztett immunrendszer

Az immunrendszer teljes tumorölő potenciálját felszabadítja a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói által kidolgozott kezelés.

Százmilliárdokba kerül hazánknak is az elhízás

Magyarországon akár az összes egészségügyi közkiadás hatoda, azaz évi több száz milliárd forint kapcsolódhat a túlsúllyal kapcsolatos betegségek kezeléséhez.

Hatásos lehet a ketamin a depresszió gyors kezelésére

Ígéretesnek mutatkozott a súlyos depresszió és az öngyilkos gondolatok gyors kezelésében a ketamin. Bár a szer elsősorban partidrogként ismert, érzéstelenítőként engedélyezett is a használata.
33 cikk 1/4 oldal