2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Kelemen Hunor

127 cikk 1/13 oldal

Kelemen Hunor: az Európai Uniónak reformra és újratervezésre van szüksége

Az Európai Unió tagországaiban egyre nagyobb kihívást jelent a bizalom hiánya, ezért reformra és újratervezésre van szükség, a problémákról őszintén, kendőzetlenül kell beszélni – mondta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke kedden Bukarestben.

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség magyarságát megtartó közösséget akar építeni

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) olyan magyar közösséget akar építeni Romániában, amely versenyképes a 21. század körülményei között, értéket tud teremteni, és magyar közösségként tud megmaradni szülőföldjén – hangoztatta Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton a Szövetségi Képviselők Tanácsának (SZKT) csíkszeredai ülésén.

Kelemen Hunor szerint el kell menni szavazni

Kelemen Hunor sajnálatosnak tartotta, hogy a család alkotmányos meghatározásának módosításáról szervezett népszavazás kampányát az egymásnak feszülő felek manipulációja határozta meg.

Románia is fejmosást kapott

Brüsszel aggódik a román jogállamiságért, de elemzők szerint a bukaresti kormánykoalíciónak akár jól is jöhet a vita európai kiterjesztése.

Dálnoky Réka nyerte az RMDSZ centenáriumi drámapályázatát

Dálnoky Réka nyerte a Tévedések tárháza című művével azt a drámapályázatot, melyet a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és a Communitas Alapítvány abból az alkalomból hirdetett meg, hogy Erdély és Románia egyesülését száz éve nyilvánították ki Romániában.

Az RMDSZ részvételre buzdít a romániai népszavazáson

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség arra buzdítja szimpatizánsait, hogy vegyenek részt a család alkotmányos meghatározásának a módosításáról október 6-7-én tartandó népszavazáson, és szavazzanak a lelkiismeretük szerint.
127 cikk 1/13 oldal