2018. november 15., csütörtök, Albert, Lipót napja

Címke: katonai támaszpont

10 cikk 1/1 oldal

Szakértő: nincs kockázata a törökországi német támaszpont megszűnésének

Nem jelent biztonságpolitikai kockázatot, hogy Jordániába költözik az eddig a törökországi Incirlik támaszpontján állomásozó, az Iszlám Állam elleni harcban résztvevő német alakulat – jelentette ki Gyarmati István biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

Törökország katonákat küld Katarba

A török parlament plenáris ülésén szerda este elfogadta azt a törvénytervezetet, amelynek értelmében katonákat küld Katarba a hétfőn kirobbant öböl-menti viszály nyomán – jelentette az Anadolu török állami hírügynökség szerdán.

Kettős merényletben több embert megöltek egy katonai támaszponton

Autókba rejtett pokolgépekkel követtek el robbantásos merényleteket jemeni szélsőségesek az ádeni repülőtér közelében található katonai támaszpont ellen szerdán, a támadásnak a legfrissebb értesülések szerint legalább hat halottja van – jelezték jemeni biztonsági források.

Pokolgép robbant egy török katonai támaszponton

Autóba rejtett pokolgépet robbantottak fel ismeretlenek Törökország délkeleti részén egy katonai támaszponton. A merényletben egy katona meghalt, húszan pedig megsebesültek – közölte egy török biztonsági forrás.

Oroszország két újabb támaszpontot épít a Kuril-szigeteken

Oroszország két újabb katonai támaszpontot épít a Japán által követelt Kuril-szigeteken, hogy megerősítse „riadókészültségét” a térségben – jelentette be kedden Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter.
10 cikk 1/1 oldal