2018. november 14., szerda, Aliz napja

Címke: karmester

14 cikk 1/2 oldal

Tajpejből inkább Pécsre

A Pannon Filharmonikusok korszakalkotó lépésre szánta el magát: Magyarországon egyedüliként két karmester vezényli majd a pécsi együttest.

Macron nem karmester, csak egy bábu

Ki is igazából Macron? Kinek a kottájából játszik? A nagyhangú és a (még) fősodratú liberális elit mögé állt, sőt ők találták ki, gyakorlatilag egy laborban kimérték grammokban, köbcentikben.

Elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij világhírű orosz karmester

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij. A világhírű szovjet-orosz karmester, zongoraművész, zeneszerző és -pedagógus halálhírét a moszkvai konzervatórium jelentette be szombaton, részleteket azonban nem közölt.

Tokody és Ács adventi koncertje

Adventi koncertet tart Tokody Ilona Kossuth-díjas mesterművész és Ács János, az olasz operarepertoár szintén világhírű specialistájaként emlegetett karmester 2017. december 20-án, szerdán 19 órától a Budapest Kongresszusi Központban.

Ma is föl kell emelnünk a szívünket

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át idén Balogh Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől Hámori Máté karmester.

A Tillai-jelenség nyomában

A kilencven felé járó Tillai Aurél, a „Tanár úr” műveiből, vezénylési stílusából, személyiségéből oly bensőséges érzelemgazdagság sugárzik, amelytől minden lélek azon nyomban rezonálni kezd.

Hálásnak lenni a hangokért

Berkes Kálmán karmester március végén Győrben, április 18-án pedig Budapesten különleges koncerten lép fel: a Győri Filharmonikusokat vezényli Kelemen Barnabás közreműködésével.
14 cikk 1/2 oldal