2018. december 14., péntek, Szilárda napja

Címke: kamatdöntés

74 cikk 1/8 oldal

Az EKB nem emelte az irányadó rátát

A piaci várakozásokkal összhangban nem változtatott az irányadó kamaton az Európai Központi Bank (EKB) kormányzó tanácsa csütörtöki ülésén.

Jól fogadta a piac a váltást

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kedden úgy jelentette be, hogy kész a feltételek szigorítására, hogy azonnali lépést nem hozott, azonban az első reak­ciók alapján így is elérte a célját.

Mentőövet kapott tegnap a török fizetőeszköz

Az Európai Központi Bank tegnap a várakozásoknak megfelelően csökkentette eszközvásárlási programjának keretét, azonban nem adott konkrét befejezési időpontot.

Nyugalom a jegybankban

Valószínűleg egy időre utolsó izgalommentes kamatdöntő ülését tartotta a Magyar Nemzeti Bank. A monetáris tanács változatlanul hagyta a feltételeket tegnap, nem változtatott eddig ismert iránymutatásán sem. Szeptemberben azonban nagy várakozás előzi meg a jegybanki esetleges intézkedéseket, ahol adott esetben komoly fordulat is elképzelhető az eddigiekhez képest.

Monetáris tanács: az MNB egyetlen horgonya továbbra is az infláció

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) egyetlen horgonya az infláció, az inflációs cél fenntartható eléréséhez az alapkamat, valamint a laza monetáris kondíciók fenntartása továbbra is szükséges – indokolta a monetáris tanács a kamat szinten tartását a keddi ülést követően kiadott közleményében.

Nem változott az alapkamat

A kamatfolyosó sem változott, az egynapos jegybanki fedezett hitel és az egyhetes jegybanki fedezett hitel kamata 0,9 százalék, az egynapos jegybanki betét kamata pedig mínusz 0,15 százalék maradt.
74 cikk 1/8 oldal