2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: jogállam

18 cikk 1/2 oldal

A jogállam megcsúfolása

Szép dolog a demokrácia, de sokszor éppen a leghangosabb szószólói értik a legjobban, miként élhetnek vissza annak alapvető szabályaival.

Aljas vádaskodás

Minél többet támadják hazánkat az úgynevezett európai értékekre hivatkozva, annál inkább az a gondolata támad az itt élők minősített többségének, hogy ilyenek nem léteznek. Már nem. Sajnos.

Szabad György, a valódi diktatúra ellenzékije

Különleges kötetbemutató tanúi lehettek azok, akik részt vettek Szabad György Aradtól az Országgyűlésig című interjúkötetének bemutatóján az ELTE Bölcsészettudományi Karon.

Liberálisok a jogállam ellen

A liberális hecclap sajtómunkása odáig jutott, hogy a katalán elszakadási törekvések kapcsán eljátszott a gondolattal: mi lenne, ha Budapest ki szeretne válni Magyarországból?

Mesekönyv készült a jogállamról

Sárkányok és királyfik helyett korrupcióról, bűnözésről és a menekültkérdésről, Üveghegy helyett pedig demokratikus jogállamról mesél Sándor Kata legújabb mesekönyvében.

Orbán Viktor ismét felszólal az EP-ben

Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke szerint nem éri rendszerszintű fenyegetés a jogállamiságot hazánkban, ők mégis aggódnak.

Sulyok Tamás: a jogállamiság létfontosságú közös ügy

A jogállamiság, az alapjogvédelem színvonala az Alkotmánybíróság (Ab), a bíróságok és az Igazságügyi Minisztérium (IM) létfontosságú közös ügye és felelőssége – mondta Sulyok Tamás Ab-elnök az Alkotmánybíróság, a Kúria és az IM közös konferenciáján, Budapesten hétfőn.
18 cikk 1/2 oldal