2018. november 17., szombat, Hortenzia, Gergő napja

Címke: Jens Stoltenberg

108 cikk 1/11 oldal

Stoltenberg: az USA eleget tesz a nukleáris eszközök felszámolásáról szóló egyezménynek

Az Egyesült Államok teljes mértékben eleget tesz a szárazföldi állomásoztatású közepes és rövid hatótávolságú nukleáris eszközök (INF) felszámolásáról szóló egyezményben foglaltaknak, de az nem lehet hatékony, ha Oroszország továbbra is és folyamatosan megsérti azt – jelentette ki a NATO főtitkára Brüsszelben szerdán.

Stoltenberg: Macedóniának élnie kell a NATO-csatlakozás lehetőségével

Macedóniának élnie kell a lehetőséggel, hogy csatlakozhat az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO) – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön Szkopjéban, és arra kérte a macedónokat, hogy szeptember 30-án minél nagyobb számban vegyenek részt az ország nevének megváltoztatásáról tartandó népszavazáson, amelynek sikeressége feltétele az ország euroatlanti integrációjának.

A NATO-főtitkár üdvözölte a Trump-Putyin csúcstalálkozót

Üdvözölte a Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök között tervezett csúcstalálkozót Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az uniós állam- és kormányfők csütörtöki brüsszeli értekezlete előtt. "Teljes mértékben összhangban van a NATO álláspontjával, hogy tárgyaljunk Oroszországgal és találkozzunk az orosz vezetőkkel. Nem akarunk új hidegháborút, és nem akarjuk elszigetelni Oroszországot, jobb kapcsolatokra törekszünk" - mondta Stoltenberg.

Alaptalan kardcsörtetés

F. D. Roosevelt: „A politikában semmi sem történik véletlenül. Ha valami mégis véletlennek tűnik, azt biztos, hogy úgy tervezték meg.”
108 cikk 1/11 oldal