2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: jemeni polgárháború

19 cikk 1/2 oldal

Terroristákkal szövetkezik Amerika?

Állítólag a Szaúd-Arábia vezette – és az Egyesült Államok támogatását is élvező – nemzetközi koalíció titkos alkukat az al-Kaida helyi szárnyával.

Jemeni polgárháború – Nagyszabású mozgósítást rendelt el a húszik vezére

Nagyszabású mozgósítást rendelt el Abdel-Malek al-Húszi, a jemeni síita húszi felkelők vezetője szombaton a Szaúd-Arábia vezette katonai szövetség ellen Hodeida kikötővárosban harcoló fegyveresek erősítése érdekében, mert szerinte az arab koalíció kihátrált az ENSZ égisze alatt létrejött, a vérontást elkerülendő egyezményekből - jelentette vasárnap a Hszinhua kínai hírügynökség a húszik működtette SABA hírügynökségre hivatkozva.

Násznépet bombázott a szaúdi vezetésű koalíció

Legkevesebb 40 ember meghalt vagy megsebesült Jemenben abban a légicsapásban, amelyet a szaúdi vezetésű nemzetközi katonai koalíció harci repülőgépei egy esküvőre mértek - tudatták a helyi hatóságok hétfőn.

Terjed a torokgyík Jemenben

Gyorsan terjed országszerte a háború sújtotta Jemenben a torokgyík, amely immár 1300 embert fertőzött meg - tudatta szombaton az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Titkos börtönökben kínozzák a foglyokat

Az Egyesült Arab Emírségek és a vele szövetséges jemeni erők Jemen déli részén titkos börtönöket üzemeltetnek, ahol százak tűntek el nyomtalanul az al-Kaida nevű terrorszervezet utáni hajtóvadászatban, és napi rendszerességgel kínozzák az embereket – jelentette csütörtökön az AP amerikai hírügynökség.

Menekülés az éhezésből a háborúba

A két éve tartó jemeni polgárháború ellenére továbbra is szakadatlanul érkeznek az afrikai migránsok az Arab-félsziget délnyugati csücskén fekvő koldusszegény országba.
19 cikk 1/2 oldal