2018. november 16., péntek, Ödön napja

Címke: Jean-Claude Juncker

314 cikk 1/32 oldal

Isiász

Jean-Claude Juncker az EU vezetője tényleg beteg, de a kórlapján nem az említett gerinc környéki fájdalom áll az első helyen. Nem isiászos, hanem iszákos.

Siker a Fidesznek és a kereszténydemokratáknak

A kereszténydemokrata és a liberális vonal közötti választás volt a tétje az Európai Néppárt helsinki kongresszusának, ahol magyar szempontból sikeres eredmény született.

Centenáriumi porhintés Strasbourgban

Hát ezt is megértük. Bukarestben a legvérmesebb reményekben sem szerepelt eddig, hogy a nagyromán álom megvalósulását egész Európa velük ünnepli majd.

Az időnkkel szórakoznak

Tetszik, nem tetszik, most vasárnap hajnalban is át kell majd állítanunk az órákat (ezúttal eggyel visszafelé), sőt 2021-ig biztosan marad ez az átállítgatósdi.

Románia az örök „szövetséges”?

A román diplomácia ereje is abból fakad, hogy az elmúlt évszázadban bármilyen kudarcos vagy rossz helyzet is uralkodott nyugati szempontból keleten, Bukarestre mindig számíthattak.

Juncker szerencsétlenül fogalmazott

Tegyük tisztába Jean-Claude Junckert! Mármint azt az örömét, amelyet az elnök Románia és Erdély idén százéves, szerinte minden bizonnyal demokratikus egyesülése kapcsán érez.

Az uniós vezetők új szankciós rendszer felállítását kezdeményezték a kibertámadások ellen

A kibertámadások elkövetőinek szankcionálására szolgáló keretek megalkotására szólítottak fel csütörtöki brüsszeli csúcstalálkozójukon az európai uniós vezetők, és elítélték a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW) elleni, alapos gyanú szerint orosz hírszerzők által megkísérelt hackerakciót .A tanácskozáson a belső biztonság mellett elsősorban a migráció kérdése volt napirenden, amelynek kapcsán a résztvevők megerősítették, hogy céljuk továbbra is az illegális bevándorlás megállítása.

Videókampányt indított a kormány

Az interneten közzétett angol nyelvű videókkal reagál a kormány a Magyarországot ért támadásokra – írta Kovács Zoltán kormányszóvivő a közösségi média oldalain.
314 cikk 1/32 oldal