2018. november 19., hétfő, Erzsébet napja

Címke: Jair Bolsonaro

10 cikk 1/1 oldal

Dominók

A populizmusnak legalább százféle meghatározása van. Abban a kutatók zömükben egyetértenek, hogy ez a politikai irányzat a nép többségi akaratát karolja fel.

Új irányt vett Brazília

Az elemzők már hónapokkal ezelőtt jelezték, hogy a 63 éves, populistának nevezett politikus malmára hajtja a vizet a lakosság csalódottsága a politikai elitben.

Trumpos kampánnyal tarolt a populista jelölt

Okosan használta fel a lakosság csalódottságát a politikában a szélsőjobboldali brazil elnökjelölt, mondta a São Pauló-i egyetem közgazdász professzora.

Vasárnap választ új elnököt Brazília

A voksoláson a brazil Trumpként emlegetett Jair Bolsonaro és a korrupciós botrányok által megszaggatott Munkáspárt jelöltje, Fernando Haddad vetélkedik egymással.

Kapitány a fedélzeten!

Bolsonaro most épp a hatalomszerzés előszobájában áll, kivételesek az esélyei, de láttunk már meglepő fordulatot az elnökválasztásokon.

Államfő lehet a brazil Trump

A szélsőjobboldali Jair Bolsonaro és a libanoni származású munkáspárti jelölt, Fernando Haddad juthat tovább a brazil elnökválasztás első fordulóján vasárnap.

Megkéselték a brazil jelöltet

Szürreális helyzet alig egy hónappal a brazil elnökválasztás előtt: a legesélyesebb jelöltet megkéselték, legnagyobb ellenfele pedig korrupciós vádakkal rács mögé került.
10 cikk 1/1 oldal