2019. január 22., kedd, Vince, Artúr napja

Címke: izer norbert

23 cikk 1/3 oldal

Pénzügyminisztérium: versenyelőny az alacsony társasági adó

Az adószerkezet átalakításával megfelel az ország annak az elvárásnak, hogy a tőke- és munkajövedelmeket terhelő adók csökkentése mellett a forgalmi típusú adók irányában nőjenek a terhek – mondta a Világgazdaságnak a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára. Izer Norbert a lap hétfői számában megjelent interjúban kitért arra is, hogy a kabinet nem lát okot az általános áfa-csökkentésre, azt ugyanakkor a befektetők visszaigazolták: versenyképességi előny, hogy Európában nálunk a legalacsonyabb a társasági adó kulcsa.

Átlépte a háromszázezret a katások száma

Alacsony adókkal és egyszerű adminisztrációval igyekszik segíteni a kormányzat a kisebb cégeket – közölte a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára.

Kafetéria helyett béremelést szorgalmaz a kormány

A kormány célja, hogy a magyar munkavállalók munkájukért tisztességes bért kapjanak, és inkább az emelkedjen, ne pedig utalványokban kapják a fizetésük egy részét.

Tovább apad a kisvállalkozások adója

Jövőre 12 millió forintra növekedhet a kisvállalkozások áfamentessége, csökkenhet a bankadó, még több nyugdíjast és kutatót foglalkoztathatnak a cégek.

Versenyképes adórendszert építünk régiós szinten

Jelentősen csökkentené a munkát és a jövedelmet terhelő elvonás mértékét a következő években a kormányzat, emellett az adónemek számában is radikális visszaesés várható.
23 cikk 1/3 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.