2019. január 24., csütörtök, Timót napja

Címke: irodalom

446 cikk 1/45 oldal

A vörös gróf érdemei

A száz évvel ezelőtti folyamatok tiszta és hiteles elemzését adja a könyv, amely a Salamon Konrád történész által „nemzeti önpusztításnak” nevezett korszak talán első objektív krónikája.

Kultúrából meríthető mindennapi katarzis

Keressük és éljük meg a mindennapi katarzis lehetőségeit! Nyújthatja ezt az újraolvasás öröme, a színház lenyűgöző és magával ragadó légköre, a lokálpatriotizmus átélése.

Elaljasuló közbeszéd

A szüleim nekem azt tanították, hogy vigyázzak a számra, mert ezt vagy azt nem szabad mondani. A hittanórán figyelmeztettek: nem szabad káromkodni.

Kalandos kortárs felnövéstörténet

A Vak majom jól felépített, lendületes, rendkívül szórakoztató olvasmány, egyszerre kalandregény és egy rendkívül problémás hátterű fiatal milliárdos felnőtté válásának története.

A zenés színpad mostohagyermeke

A múlt év végén megjelent kötetben Winkler Gábor bevallása szerint az összefüggések feltárására és arra törekedett, hogy a magyar operettet a műfaj egészének tükrében láttassa.

Irodalmi pályázat középiskolásoknak

Negyvenkettedik alkalommal hirdeti meg az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár önkormányzata a Kárpát-medencei középiskolás irodalmi pályázatot.

Művirágkoszorú

Emléktábla, utca, strand, vendégház őrzi Badacsonyban Herczeg Ferenc nevét, akit 1945 után kiírtak a magyar irodalomtörténetből.
446 cikk 1/45 oldal

Oldalainkon sütiket használunk a jobb működés érdekében. Adatvédelmi nyilatkozatunkból tájékozódhat az Ön adatainak védelméről. Adatvédelmi nyilatkozatunkat itt olvashatja el.