2018. október 22., hétfő, Előd napja

Címke: irak

709 cikk 1/71 oldal

Élete a halála

A bérgyilkosoknak van egy aranyszabályuk: kettőt a testbe, egyet a fejbe. Mármint golyót. Szeptember végén a Bagdad belvárosában gyilkolók erre még rátettek egy lapáttal.

Iraki keresztények számára hirdettek gyűjtést

Észak-Irak üldözött keresztényeinek és a közel-keleti háborúk áldozatainak javára hirdet gyűjtést a Magyarországi Evangélikus Egyház – tudatta az egyház elnöksége szerdán az MTI-vel.

Izrael csapással fenyegeti az Irakba telepítendő iráni katonai létesítményeket

Izrael szükség esetén csapást mérhet az Irakba telepítendő iráni katonai létesítményekre, amint ezt tette többször a Szíriába telepített iráni katonai létesítmények esetében – közölte az izraeli védelmi miniszter egy hétfői jeruzsálemi konferencián, amelyet élőben közvetített a közszolgálati tévé.

Többségi tömböt alakított az iraki parlamentben a kormányfő

Csaknem négy hónappal az iraki választások után többségi tömböt tudott alakítani a bagdadi parlamentben az a pártszövetség, amelynek Muktada asz-Szadr síita hitszónok és Haider al-Abádi leköszönő kormányfő csoportja a két legnagyobb tagja – közölte vasárnap az iraki állami hírügynökség, a résztvevők közleményére hivatkozva.

Olajozott mechanizmus

Az Irak–iráni fegyveres konfliktus kirobbanása után Magyarország a kapcsolatokat egyik háborús féllel sem szakította meg. Irán maga is kényszerhelyzetben volt.
709 cikk 1/71 oldal